aanmelden zwangerschap
e-consult

ECHO

ETSEO EN TTSEO IN EIGEN PRAKTIJK

Structureel Echo Onderzoek (SEO)

Als enige prakijk in de hele regio bieden we het ETSEO en TTSEO aan in eigen praktijk. We verwijzen je dan naar de echoscopiste Hilde Beckers.

De 13 weken echo (ETSEO) vindt plaats tussen 12+3 en 14+3 weken en is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij het kind. Je kiest zelf of je de 13 weken echo wilt. Dit onderzoek is in studie verband dus je geeft toestemming voor deelname aan de studie om het onderzoek verder te ontwikkelen.

Bij het TTSEO (de 20 weken echo tussen 18-22 weken) wordt er uitgebreid gescreend op foetale afwijkingen. Niet alle afwijkingen kunnen op een echo gezien worden. Het geeft geen garantie op een gezond kindje. Organen en structuren worden uitgebreid bekeken, foetale bewegingen en de groei van het kind wordt beoordeeld alsook de placenta en de hoeveelheid vruchtwater.

Tijdens het onderzoek is men afhankelijk van de ligging van de baby, het kan zo zijn dat dit het onderzoek bemoeilijkt waardoor het op een ander moment herhaald moet worden.

Rond de eerste afspraak bespreken we deze echo’s uitgebreid samen en verwijzen we je ook naar de folder ‘20 weken echo’ en folder ’13 weken echo.

Heb je een vraag, wil je je zwangerschap aanmelden of heb je interesse in een e-consult?

Neem gerust contact met ons op: 045-5251291
of klik op een button:

AANMELDEN ZWANGERSCHAP
E-CONSULT