aanmelden zwangerschap
e-consult

BEVALLING

PLAATS

In Nederland kunnen vrouwen kiezen waar ze willen bevallen.

Thuis in een vertrouwde en intieme omgeving danwel in het geboortecentrum van het ziekenhuis. Onderzoek wijst uit dat een ziekenhuisbevalling niet veiliger is dan een thuisbevalling (bij een gezonde zwangere), maar juist meer interventies op zou leveren. Lees hier meer over op de website van www.deverloskundige.nl: ‘Waar bevallen‘

Als je kiest voor een ziekenhuisbevalling op de ‘open verloskamer’, mag je er rekening mee houden dat de verzekering dit niet altijd volledig vergoed en een eigen bijdrage gevraagd wordt. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering wordt deze rekening geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij een ziekenhuisbevalling ben je het eerste deel van de bevalling thuis. We komen bij je thuis als je weeën hebt en bepalen hoe ver de bevalling gevorderd is. Ongeveer halverwege de ontsluiting (of eerder op indicatie) gaan we samen naar het ziekenhuis.

In het geboortecentrum in Heerlen werken gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen en verpleegkundigen nauw samen, zodat je in huiselijke sfeer samen met ons kunt bevallen. Alle zorg is op elkaar afgestemd. De eenpersoonskamers zijn van alle comfort voorzien. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet. Een koelkast en een magnetron zijn aanwezig op de kamer of in de buurt. Partners kunnen blijven overnachten. Moeder en kind worden niet gescheiden, zij blijven samen op de eenpersoonskamer.

Mocht de bevalling toch onverhoopt niet vlekkeloos verlopen, dan is er dag en nacht direct acute zorg beschikbaar (gynaecoloog, anaesthesist, operatiekamer-team).

Heb je een vraag, wil je je zwangerschap aanmelden of heb je interesse in een e-consult?

Neem gerust contact met ons op: 045-5251291
of klik op een button:

AANMELDEN ZWANGERSCHAP
E-CONSULT