Plaats2019-06-26T08:39:30+01:00
aanmelden zwangerschap
e-consult

BEVALLING

PLAATS

In Nederland kunnen vrouwen kiezen waar ze willen bevallen.

Thuis in een vertrouwde en intieme omgeving danwel in een ziekenhuis. Onderzoek wijst uit dat een ziekenhuisbevalling niet veiliger is dan een thuisbevalling (bij een gezonde zwangere), maar juist meer interventies op zou leveren. Lees hier meer over op de KNOV Site ‘Thuis of in het Ziekenhuis

Mocht je kiezen voor een ziekenhuisbevalling op de ‘open verloskamer’, moet je er rekening mee houden dat je een rekening van het ziekenhuis kan krijgen. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering wordt deze rekening geheel of gedeeltelijk vergoed. Wanneer je kiest voor een ziekenhuisbevalling ben je het eerste deel van de bevalling thuis. We komen bij je thuis als je weeën hebt en bepalen hoe ver de bevalling gevorderd is. Ongeveer halverwege de ontsluiting (of eerder op indicatie) gaan we samen naar het ziekenhuis.

Vanaf juli 2016 zullen alle bevallingen die niet thuis plaatsvinden, in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen plaats vinden. Dit in het nieuwe geboortecentrum op de vijfde etage van vleugel B.”

In het nieuwe centrum in Heerlen werken gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen en verpleegkundigen nauw samen, zodat je in huiselijke sfeer samen met ons kunt bevallen. Alle zorg is op elkaar afgestemd. De eenpersoonskamers zijn van alle comfort voorzien. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet. Een koelkast en een magnetron zijn aanwezig op de kamer of in de buurt. Partners kunnen blijven overnachten. Moeder en kind worden niet gescheiden, zij blijven samen op de eenpersoonskamer.

Mocht de bevalling toch onverhoopt niet vlekkeloos verlopen, dan is er dag en nacht direct acute zorg beschikbaar (gynaecoloog, anaesthesist, operatiekamer-team).

Heb je een vraag, wil je je zwangerschap aanmelden of heb je interesse in een e-consult?

Neem gerust contact met ons op: 045-5251291
of klik op een button:

AANMELDEN ZWANGERSCHAP
E-CONSULT

Zwangerschap aanmelden E-consult