KRAAMTIJD

BORST OF FLES?

Zelf je baby voeden is een innige en intieme ervaring die jouw leven en dat van je baby zal verrijken.

Borstvoeding geven heeft belangrijke voordelen voor de gezondheid van de moeder (sneller herstel van de baarmoeder dus minder bloedverlies, uitblijven van de menstruatie gedurende de lactatieperiode, verminderde kans op baarmoederhalskanker en kanker aan de eierstokken bij langdurig geven van borstvoeding en op termijn verminderd het de kans op osteoperose op latere leeftijd) en de baby (belangrijke antistoffen tegen ziektekiemen en stoffen met invloed op de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en de hersenrijping, verminderde kans op oorontsteking/luchtweg- en darminfecties of obstipatie, minder kans op wiegendood en de baby’s hebben vaak minder luieruitslag en eczeem).

Op de website www.borstvoeding.com van het kenniscentrum borstvoeding is veel informatie te vinden over het geven van borstvoeding. Ook de vereniging borstvoeding natuurlijk heeft een mooie website: www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Hoewel moedermelk de beste start is, leert de ervaring ook dat niet iedereen borstvoeding kan/wil geven. Indien je kiest voor kunstvoeding, is dit een beslissing van jou en je partner en bent je niemand verantwoording schuldig! Er zijn in Nederland veel goede kunstvoedingen op de markt, geschikt voor verschillende situaties. Deze mogen als een goed alternatief voor borstvoeding gezien worden.

Zie voor meer informatie en een folder over de voeding voor je baby: http://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/245/voeding-voor-je-baby/

LACTATIEKUNDIGE

Op verschillende momenten per jaar houdt lactatiekundige Gertie Roberts bij ons op de praktijk lactatie kundig spreekuur. Hier heb je met haar alleen een half uur de tijd om de zaken te bespreken die voor jou belangrijk zijn met het oog op de borstvoeding. Ook als je nog twijfelt tussen borst- of flesvoeding kan een gesprek met de lactatiedeskundige voor opheldering zorgen. Geef je interesse aan op het spreekuur en we schrijven je in voor een afspraak.

Tijdens de kraamweek is de kraamverzorgster in huis om begeleiding te bieden bij de borstvoeding. Indien het niet soepel loopt zijn wij er om nog extra adviezen te geven. Wanneer onze kennis niet toereikend genoeg is kunnen we altijd een lactatiekundige om advies vragen.

Meer weten over de kraamtijd?

LAATSTE NIEUWTJES

Kinkhoestvaccinatie

februari 28th, 2018|0 Comments

Het RIVM informeert zwangeren over de mogelijkheid een kinkhoestvaccinatie te nemen in het laatste trimester. Voor meer informatie: RIVM kinkhoestvaccinatie voor zwangeren  

Mooie momenten zijn om vast te leggen

juli 7th, 2016|0 Comments

We hebben nieuwe kraambed cadeautjes voor onze lieve cliënten. Moment kaartjes om een foto te maken met je kleine wondertje! 🙂 Leuk om te delen!

Nieuwe website

juli 7th, 2016|0 Comments

Ontzettend blij en trots zijn we met de vernieuwde website! Neem gerust een kijkje 🙂