aanmelden zwangerschap
e-consult

KRAAMTIJD

KRAAMWEEK

Na de bevalling komen we nog enkele keren bij je thuis voor de kraamvisites.

In principe staan deze visites gepland op dag twee, vier en  zeven na de bevalling. Indien nodig komen we uiteraard vaker langs. Tijdens deze visites verrichten we enkele controles, wegen we je kindje en bespreken we eventuele problemen en beantwoorden we vragen.

Aan het einde van de kraamperiode bespreken we onder andere de overdracht naar het consultatiebureau, het gebruik van vitamine, anticonceptie en eventuele adviezen met betrekking tot een volgende zwangerschap en/of bevalling.

Geboorteaangifte

De geboorteaangifte van het kind moet binnen drie dagen na de geboortedag gebeuren bij de gemeente waar het kind geboren is. Maak voor de geboorteaangifte altijd een afspraak bij de gemeente. Het is niet meer mogelijk zonder afspraak aangifte te doen. Neem mee: geldig legitimatiebewijs, bewijs van geboorte en indien niet getrouwd: kopie van de akte van erkenning ongeboren kind.

Link: https://www.heerlen.nl/Aangifte-geboorte.html

Stadhuis (ingang Geleenstraat)
Geleenstraat 27
6411 HP Heerlen
Telefoon 14 045

Voor kinderen die geboren zijn op zondag, maandag, dinsdag en woensdag heeft u – na de dag van bevalling – drie werkdagen om aangifte te doen. Voor kinderen die geboren zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag heeft u – na de dag van bevalling – twee werkdagen om aangifte te doen.

Let op

Wanneer in de periode voor de laatste aangiftedag algemeen erkende feestdagen voorkomen (Nieuwsjaarsdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag, Hemelvaartsdag, Goede Vrijdag en Koningsdag) heb je – na de dag van bevalling – twee werkdagen voor geboorteaangifte.

Geboortedag > Laatste aangiftedag

  • maandag > donderdag
  • dinsdag > vrijdag
  • woensdag > maandag
  • donderdag > maandag
  • vrijdag > dinsdag
  • zaterdag > dinsdag
  • zondag > woensdag
Meer weten over de kraamtijd?

Heb je een vraag, wil je je zwangerschap aanmelden of heb je interesse in een e-consult?

Neem gerust contact met ons op: 045-5251291
of klik op een button:

AANMELDEN ZWANGERSCHAP
E-CONSULT