KRAAMTIJD

KRAAMWEEK

Na de bevalling komen we nog enkele keren bij je thuis voor de kraamvisites.

In principe staan deze visites gepland op dag twee, vier en  zeven na de bevalling. Indien nodig komen we uiteraard vaker langs. Tijdens deze visites verrichten we enkele controles, wegen we je kindje en bespreken we eventuele problemen en beantwoorden we vragen.

Aan het einde van de kraamperiode bespreken we onder andere de overdracht naar het consultatiebureau, het gebruik van vitamine, anticonceptie en eventuele adviezen met betrekking tot een volgende zwangerschap en/of bevalling.

Geboorteaangifte

De geboorteaangifte van het kind moet binnen drie dagen na de geboortedag gebeuren bij de gemeente waar het kind geboren is. Maak voor de geboorteaangifte altijd een afspraak bij de gemeente. Het is niet meer mogelijk zonder afspraak aangifte te doen. Neem mee: geldig legitimatiebewijs, bewijs van geboorte en indien niet getrouwd: kopie van de akte van erkenning ongeboren kind.

Link: https://www.heerlen.nl/Aangifte-geboorte.html

Stadhuis (ingang Geleenstraat)
Geleenstraat 27
6411 HP Heerlen
Telefoon 14 045

Voor kinderen die geboren zijn op zondag, maandag, dinsdag en woensdag heeft u – na de dag van bevalling – drie werkdagen om aangifte te doen. Voor kinderen die geboren zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag heeft u – na de dag van bevalling – twee werkdagen om aangifte te doen.

Let op

Wanneer in de periode voor de laatste aangiftedag algemeen erkende feestdagen voorkomen (Nieuwsjaarsdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag, Hemelvaartsdag, Goede Vrijdag en Koningsdag) heb je – na de dag van bevalling – twee werkdagen voor geboorteaangifte.

Geboortedag > Laatste aangiftedag

  • maandag > donderdag
  • dinsdag > vrijdag
  • woensdag > maandag
  • donderdag > maandag
  • vrijdag > dinsdag
  • zaterdag > dinsdag
  • zondag > woensdag

LAATSTE NIEUWTJES

Zwangerschapsverlof

november 14th, 2018|0 Comments

Julie verwacht haar tweede dochter en is met zwangerschapsverlof. Ze wordt vervangen door Mandy en Michele, beiden als waarneemsters bekend in de praktijk. Het team blijft met 4 verloskundigen sterk! In februari 2019 zal Julie [...]

Kinkhoestvaccinatie

februari 28th, 2018|0 Comments

Het RIVM informeert zwangeren over de mogelijkheid een kinkhoestvaccinatie te nemen in het laatste trimester. Voor meer informatie: RIVM kinkhoestvaccinatie voor zwangeren  

Mooie momenten zijn om vast te leggen

juli 7th, 2016|0 Comments

We hebben nieuwe kraambed cadeautjes voor onze lieve cliënten. Moment kaartjes om een foto te maken met je kleine wondertje! 🙂 Leuk om te delen!