aanmelden zwangerschap
e-consult

KRAAMTIJD

BORST OF FLES?

Zelf je baby voeden is een innige en intieme ervaring die jouw leven en dat van je baby zal verrijken.

Borstvoeding geven heeft belangrijke voordelen voor de gezondheid van de moeder (sneller herstel van de baarmoeder dus minder bloedverlies, uitblijven van de menstruatie gedurende de lactatieperiode, verminderde kans op baarmoederhalskanker en kanker aan de eierstokken bij langdurig geven van borstvoeding en op termijn verminderd het de kans op osteoperose op latere leeftijd) en de baby (belangrijke antistoffen tegen ziektekiemen en stoffen met invloed op de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en de hersenrijping, verminderde kans op oorontsteking/luchtweg- en darminfecties of obstipatie, minder kans op wiegendood en de baby’s hebben vaak minder luieruitslag en eczeem).

Op de website www.borstvoeding.com van het kenniscentrum borstvoeding is veel informatie te vinden over het geven van borstvoeding. Ook de vereniging borstvoeding natuurlijk heeft een mooie website: www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Hoewel moedermelk de beste start is, leert de ervaring ook dat niet iedereen borstvoeding kan/wil geven. Indien je kiest voor kunstvoeding, is dit een beslissing van jou en je partner en bent je niemand verantwoording schuldig! Er zijn in Nederland veel goede kunstvoedingen op de markt, geschikt voor verschillende situaties. Deze mogen als een goed alternatief voor borstvoeding gezien worden.

Zie voor meer informatie en een folder over de voeding voor je baby: http://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/245/voeding-voor-je-baby/

LACTATIEKUNDIGE

De lactatiedeskundige biedt gespecialiseerde begeleiding bij borstvoeding en kan hulpvragen beantwoorden. De eerste woensdag van de maand is er tussen 10:00 – 12:00 een kosteloos inloopspreekuur in Landgraaf (hoofdkantoor Geboortezorg Limburg Minckelersstraat 2) waar je terecht kunt voor al je vragen.

In de zwangerschap is een voorlichtingsavond verhelderend als voorbereiding op het geven van borstvoeding.

Tijdens de kraamweek is de kraamverzorgster in huis om begeleiding te bieden bij de borstvoeding. Indien het niet soepel loopt zijn wij er om nog extra adviezen te geven. Wanneer onze kennis niet toereikend genoeg is kunnen we altijd een lactatiekundige om advies vragen.

Meer weten over de kraamtijd?

Heb je een vraag, wil je je zwangerschap aanmelden of heb je interesse in een e-consult?

Neem gerust contact met ons op: 045-5251291
of klik op een button:

AANMELDEN ZWANGERSCHAP
E-CONSULT